Wanneer je de stemmige juwelierszaak van Karine Hamaekers en partner Filip Loosvelt aan de Gentsestraat 16 binnenstapt, is het eerste wat je opvalt de lange, smalle tafel in het midden die meteen uitnodigt voor een gezellige babbel. En dat is precies ook de bedoeling want bij Karhajewels, specialist in zelfontworpen gouden en zilveren sieraden, luisteren ze naar wat je precies wenst. “Een sieraad, een juweel, da's altijd persoonlijk, het heeft altijd te maken met één of ander verhaal en daar luisteren wij zeker naar. Dat is het begin van alles wat wij doen,” zegt Karine die drie jaar Kunstacademie in Roeselare volgde om het vak te leren. “En in Kortrijk volgde ik in Syntra West aanvullende cursussen.


Daar leerde ik partner Filip kennen die er nu nog les geeft en zelf goudsmid is van opleiding met toch al veertig jaar ervaring in het vak. Ik nam ook deel aan het jaarlijkse kunstevenement Buren bij Kunstenaars en bleef mij verder bekwamen. Tot het moment eraan kwam dat ik Filip voorstelde om samen een zaak in Harelbeke op te starten. Eerst in een huurpand in de Marktstraat, dan naar de Gentsestraat waar wij de kans grepen om eigenaar te worden van onze eigen juwelierszaak.”


De zelfontworpen juwelen en sieraden van Karine en Filip zijn kunstwerkjes op zich, geheel volgens de ambachtelijke regels van de smeedkunst bedacht en afgewerkt. “Onze specialisatie is niet alleen puur ambachtelijk handwerk maar zeker 'oud goud' omvormen en smeden tot een nieuw, modern juweel waar de klant echt van houdt. Wij maken de dingen die wij graag willen en die de klanten zelf ook graag willen”